GenGs BloGs

Jom..JoiN GunA EmaiL jErr...^^"

Jul 2, 2011

Memasak dan Lelaki...Fakta ke Auta??




Haaa...Korang pernah tgk x rncgn Iron Chef.


Lau xslh aku semua tukang msknya adalah lelaki...but nak kongsi ckt fakta ttg llaki yg aku dpt

 kat tenet ni..

Tp xtaula akan kebenarannya...^_^

...................................................................................................................................

1) 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari saja la.

2)Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk...

3)Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan main bising lagi.

4)Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu, sambil isap rokok plak…

5) Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak telur masin…

6)Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat…cepat sikit masak.

7)Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri…

8) Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita.

Tapi kan banyak sebab kenapa lelaki ni tiba-tiba datang lak rajin dia nak memasak. Antara sebab sebab lelaki memasak:

  1. Malas nak pegi kedai ( sbb kedai jauh )
  2. Hampir-hampir pokai ( akhir bulan katekan )
  3. Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired (xslalu mskkan...^_* )
  4. Mental theraphy
  5. Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan ( yang ni buang tebiat )
But...xsemua kan macam tu..sesetengah jer.. Dah kawin t ok la tu. Pndai2 la tlg wife msk kat 


dapur..xpun tlg jg anak..Sian wife wat keje umah sesorang.. Tp yg peliknya,kebanyakkan chef 


yang ada adalah lelaki. Terang2 lau kt tgk kat Malaysia ni..CHef Wan..haaa..kan..So xsmua llaki


 mcm tu.. Mcm abg aku jgk,dia mls nk msk tp lau sekali dia msk..urrmm..sedap. Itulah yg


 dikatakan kelebihan and kekurangan yang di berikan kan.. BERSYUKUR~ Apepun terpulang


 pd diri individu itu sendiri.. Ni juz fakta je..xde kaitan dgn sape2... Lau nnt aku dpt suami yg


 pndai msk tu bersyukur sgt..

Have Fun..Chill~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...