GenGs BloGs

Jom..JoiN GunA EmaiL jErr...^^"

Aug 11, 2011

~ Kawan itu bermacam ~


Luahan rase...kawan…


Ermmm..kdg2 terase aty nie mengeluh hampa..kecewa dgn stiap tindak tanduk manusia…Lagi2 bergelar kwn...
Bile tiber saat2 ni…

“Dok..pakwe aku tglkn aku…aku xtau nk ngadu kat sape….ko jela kwn baik aku…”

“ Dok…aku gaduh dgn makwe aku…ko tlg r aku…mcm ne aku nk pujuk mkwe aku ni..aduyai..ko jela bleh tlg aku beb”

Disaat itu akulah segala2nya….aku lah kwn baik..akulah itu..akulah ini..but now…zero0o0o0o0…at the end…until now…aku tiada apa-apa makna dlm idup mereka…its ok..aku terima dgn haty yg ikhlas…^_^ .


………………..Xde kawan baik ker..??


Aku ader kwn baik..sape yg xde kwn baikkan,but tersgt la sedih… Sejak di bangku skola lg..kwn baik aku sentiasa n always dirampas oleh pihak ketiga…Kononnya hny nk kwn2 jer…tup3..ermm..xpela… Aisyah…masih bersabar…Tuhan kan ada…^_^


……………..Ko xde kwn lain ker??


Sape ckp aku xde kwn..? aku ramai kwn..but ramai yg mengambil kesempatan k eats aku…Mak kata aku lurus bendul…tp tu dulula…skrg..no way?? Xde makne aku nk percayakan sape2 lg..enough is enough..xpela…Mak kata sabar…

Ader gak kwn2 yg tikam blkg…erm…ni kes yg parah..dlm diam2 dia tikam belakang…dia tabor pasir dlm periuk nasi kwn…Mak kata sabar lagi… Ader yg kata mereka cemburu dgn aku..but kenapa? Aku x menyakitkan aty sape2 pun…

Sampai sekrg…masih berfikir…ape itu makna seorang kawan…. T_T



Read more...

Aug 10, 2011

| Saya Pun X Tahu Kenapa Saya Suka | Toing3~

Assalamualaikum..

Pon3...Tumpang lalu..

Aku xtau mengapa..kenapa..tiba2 aku jd suke n mengidam nk kan patung ni...Uwaa... T^T




Nak mintak makk..urmmm..malu...t mak kata dh beso2...da leh kawin pun msh nk patung..tp..
Aku xleh tgk benda2 yg comel ni..Atoii..
Nak beli msh xmampu g...Bluussshh~
Tgk n perhatikan jela... T_T



Read more...

| Remaja Ary Ni SemAkin Tenat |

Assalamualaikum W.B.T..

Salam Ramadhan yg ke-10... ^_^

Kadang2 aku terfikir..REMAJA MASA KINI...aku juga pernah menjadi remaja... namun setiap itu ada perbezaanya...DULU dan KINI...
REMAJA kini semakin tenat...

Mental..emosi..akal fikiran mereka dipengaruhi dgn 1 anasir....

"Weh...dia ada...kenapa aku xde..."

" Weh...kenapa dia boleh wat..aku xleh wat..."

" Weh...dia g skola nek keta bpk dia anto..aku? nek beskal cabuk jerk...Aduyai..malu arrr dgn kwn2.."

' MALU ARR DGN KWN2'??? atoii..mengapa nk malu...Di sisi TUHAN ianya mulia...kerana stiap kayuhan kt akan dihitung amalannya..lg2 lau kt jalan kaki...stiap tapak akan dihitung kelak... Xmau pahala ker..? 
pe la...

" Ayah...nk motor...malu la Boboy dgn kwn2...diorg smua ada motor..Boboy nk motor jugak.."

Pernah ke terpk...ayah tu keje ape..sng ke...susah ke...adooooiii... Korg xpernah lg berada kat tmpt ayah korg...Bila anak mintak..ermm..jd "bhn pikiran". Nak diturut..xde duit...xnk diturut...anak...
Bila korg dh merasa jd bapak...hambik...
Bkn nk ckp aku ni baik..tp pikirlah bhw ada org yg lbh susah dr kita..n ada org yg lbh sng dr kita...
Ada jugak yg xde mak bapak.. Korg nk ckp ape lau korg dh xde mak bapak...
SOOOO..

PELIHARALAH RASA BERSYUKUR...

^_^










Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...