GenGs BloGs

Jom..JoiN GunA EmaiL jErr...^^"

Dec 18, 2011

~ Kicing2...jom tgk2..jenguk2..n tempah menempah ~ ^___^



Kicing2..

Meh2...sesapa yg berminat mehla tgk2 n tempah...
Leh wat keychain handphone, beg, kunci n mcm2...
Leh jgk wat gift tuk wedding...bg kengkawan ker...
kat sedare mare ke...
Leh mintak nk warna ape...ok...:)
Lau berminat leh la wat tempahan dgn mesej sy di facebook sy...








RM 4
















RM 5 / pcs


Read more...

Nov 16, 2011

KENAPA dan MENGAPA


Sering kali hati mengeluh laju bertanya and terus asking ttg KENAPA…. 

Setiap dugaan yg dtg mesti ader yg tertny2 knp kita…KENAPA x org lain? KENAPA kena kat kt?

 Kenapa…dan kenapa…terus kenapa… 
Namun disebalik itu kt harus sedar bhw setiap ujian yg diberikan aderlah tnd bhw ALLAH S.W.T menyayangi kt…Andai kata 1 ary nnti kt  tak didatangi ujian, maka kt perlulah berfikir pula MENGAPA…

 Mengapa kt di abaikn tnp mmberi peringatan sdgkn kt alfa....lantas bertelekulah di hamparan sejadah agar diri ini tak terus hanyut di mamah debu2 dosa….sdgkn hamparan itu seringkali menarik2 sprti wujudnya kuasa magnet yg mahukan kt terus2an bersujud pdNYA…. Namun..terkdg hati ini seringkali mengeluh…

KENAPA dugaan itu yg menimpa diri..sdgkn diri xskuat n semampu itu utk mghadapinya dan tibalah di titik akhir bhw kt akan sedar yg kt lbh kuat dr itu Cuma sikap surrender sblm berjuang msh kekal dlm diri.. Hanyalah manusia biasa yg xpnh lari dri terjatuh dan bangun semula dr kejatuhan itu. 


Kekalkan kecedarn akibat kejatuhan dgn tidak mcuba utk bangkit semula krn merasakan diri harus mmulakan hidup baru…tp kehidupan itu bru shj dikecapi tnp mencuba menoleh ke kiri..ke kanan atapun keblkg krn kesetiaan…namun akhirnya kekecewaan disaat tiba2 membuatkan hati sedikit terusik dgn kesedihan yg mdlm…..

Cinta smlm…cinta kemarin…smua itu lumrah krn ianya hadir sblm dtgnya cinta kini. Jikalau cinta smlm dtg tiba2 tnp diduga..perlulah kt igt bhw siapa yg wujud di masa kini…siapa yg memapah kt tatkala kt cuba bertatih bangkit smula dr kesakitan kekecewaan cinta smlm…namun jk hati xrela..jgn dustai cinta kini yg berusaha bersungguh2 menyayangi diri…krn cinta kini lbh bermkna dr cinta smlm yg mungkin hanyalah sekadar ingatan yg mmbuatkan cinta kini rajuk dan kecewa dgn sandaran hati oleh cinta smlm yg kemungkinan akan kembali dlm ingatan mahupun reality..

Tenanglah wahai hati....

P/S..**Cehhh...jiwa lak aku tetiba..hahaha..sorrryyyy..^__^


Read more...

Nov 9, 2011

Yea…jd TeAchEr...^__^

Siap bersarapn n cpt2 g capai kunci kereta..Wahh..jam 7.00 dh…..jap g bunyi lonceng skola. Aduhhh,gara2 mnanda buku ank murid smpai lwt mlm..mcm ni jdnya. Bgun lwt..ambik kauu..huhu. Open the gate MYVI putih kesygn,trus mendrumm..... ke skola…Smpai2 kat skola je ank2 muridss dh berpusu2 msuk skola. Aku pn mula la parking kereta n then ble aku trn kereta de 2 org pgawas nk mghulurkn bantuan..sprt biasa dipg hari..mereka mmg baik. Cikgu seni byk brg nk kena bwk, so mereka la yg rajin menolong…



PeeeeePPsssss!! 
toiinggg..toinggg...toinggg..

Atoiii…maap2 cik aty berangan lagi. Ermmm,sekadar penyedap aty pengarang jantung penyegar suasana jer sandiwara ni..huhuhu…Erm,sebenarnya hasrat hati sgt mdlm ble pk nk jd cikgu. Terkdg mkn hati n jantung smpai tertusuk2 duri tajam. Atoii…ble mau jd cikgu..?? Erm, sgt menyakitkan pendengaran telinga ble warga2 dunia menghulurkn soklan tu. Smpaikn At satu tahap terase sgt2 tension n mau pergi jauh. Kesian mak. AnD eksPeciALLy arwah bapak yg nk kn aku jd "teacher.."  ___T

Before arwh bapak meninggal,bapak teringin tuk aku jd seorg cikgu n ternyata aku berjye masuk UPC. So,ble msuk UPC tu de la jln tuk aku di didik jd seorg cikgu. Maka,hasrat hati tergagah tuk teruskn perjuangan slm 4 tahun. N then hbs je blaja smpaila sikalang xde lg mne2 pihak nk ambik aku jd cikgu… TaK LuLUs La Tuuu… HaiPPppp..ne de. Cuma rezeki xde lgi..nk kata result x ok….xkn la smua membe2 aku x ok kan… Sbnrnya kami dlm pembekuan tuk jd cikgu.. KesIAnKan..erm… SabaR je LA…

Terkdg terase diri ni mmberontak hentak2 kaki dgn situasi ni…n terkdg hati nie nk merungut…tp cuba tuk bersabar kerana mengharapkn AkAn AdER PerAkhiRan Yg BAiK kElaK tp sygnya cik aty Cuma manusia biasa. Bersbr tetapi thp kesbrn bknla setinggi langit krn cik aty manusia biasa.  MenDenguS, MEruNGut,MengOmel..smua ada tp xterluah dgn kata2 takut terslh bicara n ble kalut mcm ni la jadinya..still menjadi penganggur terhormat.

XnAk KerJA Lain ke?
Erm….byk dh company2 aku anta borg n smpaikn de 1 thp tu aku koling 1 company tu… tny dok tny knp aku xlyk tuk di pgl temuduga…JwPnnYYa : anda tidak layak sbb anda graduan pendidikan dan tidak layak untuk memohon jawatan lain.  PAaannnGGG! Tu je sbbnya? Slh aku ke? Ermm…skli lagi aku di uji… Bkn memilih tp smua jawatan aku mohon..xterkecuali. de jugak yg mohon guna spm, n stpm tp still xdpt jwpn. 

Stiilll menunggu….T___T

Berfikir, inikah akhirnya slm 4 tahun menyulam kasih dlm pddikan dan aku terbungkam tnp kata2. Berusaha bersma rakan2 sperjuangan namun blm mdptkn hasil yg sejati. Terkuis2 tgn menggapai mouse n menghadap cIk LaPPy setiap pg bg mndptkn sinar harapan namun jwpn msih tgl penantian……..BerSabarrrrr wahai cik aty….

Luahan hati bakal guru….!____!






Read more...

Nov 7, 2011



Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya... 


pelajar: guru, apakah erti cinta..?bagaimanakah saya boleh mendapatkannya...? 



guru: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana. berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta. 



pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong



guru bertanya: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun...? 



pelajar menjawab: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya. 



gurunya menjawab: ye, itu lah cinta... 



dihari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu perkahwinan...? 



guru: ada hutan yang subur didepan sana. berjalanlah kamu. tapi janganlah kamu sesekali mengundur kebelakang. tebanglah sepohon pokok saja. dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah yang paling cantik,segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa itu perkahwinan. 



pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut. 



maka gurunya pun bertanya: mengapa kamu memotong pohon seperti ini....? 



pelajar itu menjawab: sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini, aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan kembali dengan tangan kosong. jadi saya mengambil kesempatan menebang pohon ini lalu dibawa kesini. pada pandangan saya ianya adalah pohon yang terbaik buat saya. saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal kerana tidak memilihnya... 



maka guru itu menjawab: itulah PerKahWinAn...... 

Read more...

Nov 4, 2011

~ SeLamAt HaRI RaYA AidDilADHa TUk SemUa ~


Read more...

Cik Aty pHotoShOOOttt


EvEn x SehebaT pHotOgraper LaeN..cIk aty sesaJe MengeShOOt piCtuRE anK sedaRe..

Hehehe..













^____^

Read more...

Nov 3, 2011

~ AsaM PedaS IkaN TerUBuk? NaK mAkAn Ke x? ~

Nak??? X Boleh...:P

Assalamualaikum...

PssT3~ Ri tu kan mak cik aty msk asam pedas ikan terubuk..sdp kan? sape suker sila angkt kaki dan g msk sendiri...hahaha...sesory..gurau jerk... The truly is mase cik aty dok tgh mkn asam pds ikan terubuk tu kan...cik aty pk mcm mls je nk mkn sbb bAnYAk duri n tulg ikan tp dari sudut pkrn yg len cik aty pk ikan ni sedap even byk tulg..ermmm...so cik aty ambik 'rIsiKo' tuk mkn jgk ikan terubuk tu...YuMMy...^_^

Nk mkn asam pds ikan terubuk tu kan...seumpama diri kt yg always msh dberi ksmptn tuk hidup dgn segala pinjaman dr ALLAH...so SehArusNYa n WaJIb tuk kt always rase bersyukur sbb kt msh berdiri sihat n gagah..   Ble bangun pg je..bUnYi JaM LUncEng..waaa...kami idup lg...bestkn...

Ble cik aty mkn ikan terubuk tu cik aty ter PikIr sbnrnya yg idup kt ni umPamA memakan IkaN tEruBuk...Byk duri tp ttp jgk nk mkn...mcm la kt nk wat sesuatu kt pk...lau kt buat kena mcm ni...lau kt xwat..kena mcm ni...

ConTohnYa:

Cik A jmp balik bekas TuppErware pakwe dia...eh...bekas pkwe dia. Laa sng cter xbf la erk... 
Jmp punyer juMper cternya kat dlM muKa Buka a.k.a FACEBoooK. Pas tu diorg pn koling2..bersurat serat...n mulalah cintan cintun...
Ble cinta 2 mkin lme mkin dlm sdlm lautan antartika...tb2 dtg 1 tiupan angin monsun....ZuuuPPPP...
Rupa2nya cik boypren tu dh kawen....n tb2 isteri dia leh lak menyound trouble cik A...cik A pn ternganga smpai 100 ekor lalat buleh enter cek in tol...
Cik A xtau pape..lalu cik A pun mngedas ngedus n berperang dgn cik bf tu knp xterus trg...lalu cik bf pun mtk maap n mulalah KatEr2 GuLa cik bf tabur kat bibir...
Cik A pn mulala mngabaikan status cik bf tu...dia "laNggaR LamPU IsyaRat" tu even dia tau lampu isyarat tu warna "mEraH". MakA mereka pUn stIll BerhubUng walaupn itu adlh ...
"CinTA TerLaraNG".

So dlm situsi ni lau benda ni terjd kat biji mata @pun terjd pd korg...korg smestinya akan wat kptsn kn..kptsn 2 hala...or byk hala...or byk cabang menyabang... Lau kt rmpas hak n ekspecially "sUamI' org...1 day kt kena pk mcm ne lau ianya terjd kat btg idung kt??
Lau perhubungan 2 dteruskn...mgkn kt akan meruntuhkan "MASJID" org...xbek..berdosa...wallahualam..
Lau perhubungan 2 xditeruskan..kt akan dpt banyak sgt kebaikan di atas segala hikmah kesabarn kt mmbuat pengorbanan..cayerlah..^_^

So....wat la kptsn yg sebaik2nya sbb stiap hari kt dberi pluang tuk mnentukan khidupn kt sendiri...

^______^

Kisah benar dr seorang teman.....




Read more...

Nov 2, 2011

PenCarIan BloG fOllOwEr BaWah 5O0



JoM WahAi WarGA BloGGer Yg BerDreaMing Nk FoLLOwer BYk...
JoIN ThIS ConTesT..
Hehehe...

( Nak JoiN CLicK kaT GamBor TerSEbut )

"ja Mata"
^____~

Read more...

”25 Things Random Giveaway by Penmerah.com”


~WiNggggggGGGG~

ConTest TerBarU...Jom WarGA BloGGer JoiN n JogIng TapAk mEnapAk Kat ConTesT ni...
^____^


BLOg PiliHan Aty



Sayonaraaaaaa....

Read more...

Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!


Jom JoiN sEgMen NIe...
(Halakan Mouse kat gmbr tsbut n cLIck jer..easy kan...)
CliCk2 n JanA mEnjaNA SerTa KEnaL mEngEnaL..

"Ja MAtA"
(bhs jepun yg bermakna...jumpa lagi)

^____^

My deaR Yg Kena Tag..AderlaH...


TaRaaaaaa....

Read more...

~Oh..MimPi Itu LagI ~

ASSALAMUALAIKUM....


AtOiii....KEtuk KetaMPi jAp... 
Y_Y



ErmMM..MimPI?
OPkOs semua org pnh bermimpi...dimimpikan..mengimpikan..n ape2la yg jd adik beradik mimpi...
Bestkan mimpi tp best la lau mimpi yg hepping ending..lau yg menakotkn tu mtk2 la xnk bmimpi lg kan...
Haaa...xwaShiNg MAcHIne dlu ea kaki sblm tido..huhu

Cik At benornya ssh aty ckit ble pk sal mimpi yg dtg ketuk PinTu aWan MimPi cik aty...
resAh Semacam...
Sjk Akhir2 ni mimpI benda yg sme...ermm..ada effect ker? 
atoii...
Tny pd mak..mak kate mcm bad je nk berlaku but bkn la nk ckp mak cik aty teror meNterjeMahkaN mimpi cuma pdpt warga tua kn expecially parents kt...
Ermm...wahai mimpi...jgn dtg lg ea mlm ni...

( Nak kate xWasHing MacHIne kakI...hbs berus dh tapak kaki)
(nAk kata x baca doa tido..erm...rasenya bace...)

Ok...lau kt nk berlindung dr ape2 musibah semase tido kt nnti...sblm tido bce doa tido n 3 Qul serta ayat kursi ye...
AttEnTion To :: Cik Aty Juga...
^____^

Read more...

Oct 31, 2011

FacEbLOg

Jom SesAme waRGa BloG JoiN FaCEbLog...

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


CLicK2 Pd GmBR di AtAs...
^____^


Read more...

~ CinTa Vs SeTia ~

Assalamulaikum....


Tik..tOk...TiK...tOk....
LewaT dh Nie...erm...
MaTa Seakan di tahaN dGn 2 bTg manCis..Xleh KeTiduraN pulA...
HAiiiiShh...xSemeNA2 hati ResaH semacam...

Tgn mula gatai nk pgg keyboard...Cik mouse sebok jgk nk srh click..
ok2...cik aty coret2 ok...



Cinta....VS.....Setia....
Erm...isu yg basi kot...xtaula...rase mcm hangit n kebasian isu ni....sbb smua org alami tp juz nk sharing...coz sharing is caring...righT?
Ape pun cik aty terkesima dgn zmn skrg ni....cinta bkn benda yg di katekn sbg benda alah yg serius....xde cinta yg sebnr2nya cinta...ble dh xde cinta...maka setia pun dcmpak n simpan ketat2 dlm peti besi wat pekasam...
'Setia Pekasam'
Huhhh..xbesh lgsung ddgr ke corong telinga..lau ikan pekasam tu sdp la jgk nk dgrnya....
Urmm...kdg2 aty mengeluh jgk...takot..fobia..smua ada tp apepun kena redha n ikut jln yg dh ditentukan...
Pnh 1 mse dlu..kwn cik aty mngalami situasi dmne " CinTa JarAk JauH"..
Ble cinta jarak jauh ni..smua benda blh berlaku...
Dugaan bagai halilintar...1 persatu jd 'racun perosak' hati....
Sang teruna mula berubah aty..kebosanan..
Sang dara mula mencari2 skandal..
(dua2 same...2x5....5x2...sesuai..)
Namun de jgk sblh pihak yg setia tp sblh pihak xthn dgn dugaan..maka hanyutlah dibuai dgn perasaan peras santan..mula mmsg skandal keliling ptali pinggang by the way xterpikir bhw skrg smua benda "CasH" u know..
" WHat U gIfT..WHaT u Doo..U Get BAcK "

Lau kt rase kt nk psgn kt setia...kt haruslah berlaku adil pd diri sendiri dgn menyetiakan diri kt pd psgn..brulah berkat hidup tnpa "TipU SunAt2" ni.... bkn dpt pahala pun menipu2 ni...

" Sesungguhnya..org yang baik adalah untuk orang yang baik juga.."
^____^




Read more...

Oct 30, 2011

MasTer ChEf MalaYSia...Jom Jd ChEf...^___^

Assalamualaikum..

Suker Masak X Korg?

alkisahnya...
Cik aty suker mmasak...
(tp..xtaula sdp ke x..hahaha)

Sjk mjk 2 3 dekad n berabad jd penganggur ni cik aty slalu sgt mmask..cmpk2....dh jadi....jadi hangus..hahaha..
eKcuatlly..leh je msuk kerongkong n ank tekak warga rumah dgn pe yg cik aty msk...huhu...

Cik aty pun sesuker jgk tgk2 ...jengah2 Rancangn memask2 ni...
ha.tau kan...

Rancangan MasaK mEmasAk YaNg BesHHH..ThumBs UP !


Jom TenGOk2...
CliCk2 je kat GmbOr diaTas yE Guys...

^____~



Read more...

Jom MenDerMa

JoM BeraMal DaN mEngamAlkan AmalAn BeramAl

HAnyA CliCk LinK Kat BAwaH nI..KiTa Dh LEh DerMa RM1 Ke rUmah AMan..
SenanG kaN..



JommmM...

Klik2 je kat gmbr tersebUt guYs...

^_____^

Read more...

~ AkhiRnya...saya petani berjaya..huh~


waaa...tgk EnTry ary ni..cayer x...
cik aty dh berjaya jd seorg Pak TanI...haa...bkk kelopak mata luas2..lau xcukup luas guna btg mncis wat tongkat kelopak mata....
Cik aty jd petani dgn hny gunakan mouse..hebat2....xyah mencangkung  eh..mencangkul...xyah guna kudrat 4 kerat dgn bersungguh2 hny click n click jer...dh leh tuai tanaman..bestkan...
huhuhu...sesory...cik aty berangan lg...

sebenarnya.....

ruTin harian cik aty yg leh dikatakan tabiat or buang tebiat tiap2 ary aderlah main game kat facebook iaitu farmville...


Haaa..nila game nya...
bestla jgk sbb sjk dr alam perskolah tggi a.k.a Universiti dlu cik aty mmg ske men benda alah ni...
tanam2..sok lusa leh harvest dh..xpun ader gak yg 2 jam je dh leh tuai...huhu..
lau la kan sngnya jd petani di alam kerealitian..hurrmmm...jd pemalas la warga2 dunia sekalian kan...
mne xnya tnp peluh n pnt lelah..ngadap MisTer LappY or MummY pC dh leh bercucuk2 ketanaman...haiishh..xpatot2...
so simpan angan2 tu ketat2 dlm peti ais n mulakan pencarian kerja ye wahai cik aty...
awk tu dh ketuaan...

.....ok..bek bosss....
(smbil menguis2 kaki..tunduk kepala..wat muker secomel miasara nasuha mtk simpati)

...."cik...bg sy keje..."

jom usha2 jobmalaysia....malaysiancareer.. n pas tu beli surat kabau tiap2 ary..
cri la keje O kat ctu erk...
Selamat maju jaya tuk diri sindiri...NgeEE~
(ayat nk sdp aty scukup rase pas dgr news yg xbape sdp didgr corong telinga cik aty..haiisshh)

T________T


Read more...

Oct 29, 2011

KIsaH cIk Aty DiniHari

eRmm..cptnya mase blalu kan…sedar xsedar dh nk dkt 5 bln cik aty jd penganggur terhormat kat teratak ibunda…huuuu…kdg2 terase gak hati meroyan2 nk keje tp oleh kerane desakan perasaan yg inginkn rehat secukupnya bersme ibunda tersyg..cik aty gagahkn jugak kaki utk xmelangkah keluar mcri kereja…tp sejak menjak ni cik aty mula berase bosan ble bdn semakin mengembang (hny perasaan jer tu…hua3..) mne xnyer…mkn…tido…mkn…tido..hahaha…

TaaPikaN..

Cik aty terase de hikmahnya cik aty dok jd penganggur terhormat ni…mcm2 yg cik aty belajar..  Cik aty bljr mmasak..mengemas rmh…menjaga ank2 sedara…lipat kain..and basuh kain walupn incik machine yg basuhkan..huhu..smua keje2 rmh cik aty bljr wat…zmn dolu2 bknlah xreti Cuma dlu mse bljr cik aty wat utk diri sendiri..skrg ni cik aty wat utk family…terutamanya tlg ringankn ckit beban ibunda..skrg ni bru cik aty dpt rase mcm ne pntnya keje2 yg dibuat oleh ibunda..kesian mak2 kt..
T______T

aNd bLe cik aty pk2 lGik…de hikmahnya cik aty bljr wat2 keje umah ni…t dh kawen sng ckit..xlah terase janggal dgn khidupn after kawen t… (cehhhHH..berangan lebih..duuSshhh3!!)..huhuhu. Mak pun slalu pesan..biarlah secntik n sepandai mne pun sseorg pmpuan tu..pekara yg wajib as a bonus tuk si suami aderlah pmpuan yg pndai wat keje2 umah…yea…ThumBs uP 4 my mother…
^________~

KejE? Bkn cik aty xnk keje Cuma cik aty rase berat aty nk tglkan mak..yela….ble lg nk spend time dgn mak kan…nk memanja dgn mak…nk gadoh2 dgn mak…nk cubit2an dgn mak…kan2..pas ni xtaula kena anto ngajor kat mne…dbuatnya kena anto kat sabah srwk..mau xnya ngs sekawah…..uwaaaAA…..berjauhan dgn mak n cik heart..huhuhu…tp xpela..apepun rezeki de kat mne2 cm yg plg pntg ble dh bekerjaya t jgn la sskali lupekn asl usul kt..ye dak…laU de yg Jd tanGgang silalah lemPang Cik Aty ni Lelaju yerp…hehehe…
AnywaY..khiDupan cik aty pas ni akan lebih mencbr terutamanya after keje…if de rezeki jd cikgu…cik aty akan mghabiskan mse yg secukupnya kat skolah…dr kecik smpailah tua life kat skolah..hahaha..hebat2…skolah pun leh nk katekan jemu nmpk muke cik aty ni…ngeh3~

TaaPIIii….

Ble cIk Aty PikiRkn Life skrg ni yg ssh nk dpt keje..cik aTy teraSe semcm berpts Tali..eh..berpts asa lak.. Yela png pk mcm ne la akan dtg lau xde keje…nk bayor loan PtpTn mcm ne…haiisshh..
Haaa..mesti de yg pk cre yg terbaik aderlah kawen kn? Haiisshh..xpatot2…xkanla suami yg nk byorkn..xbek..cian incik suami sy nnti…sy yg pinjm…syerla yg bayor…lgpun idup zmn skrg ni,lau laki bini xkeje..ssh..caRa IduP dh berlainan…desakan kehidupn yg smkin mmmbangUn mmbUatkn hUsbaNd n WifE kena sesame cri rezeki…ne xnya…pampers anak lg…susu ank lg…sewa rumah lg…byr keta lg…brg2 dapur lg…baju2 utk ank lg…bil api..bil AiR…urmmm..sng cter..LangKah kaki kelUar rmh je pun GunaKAn duit…xkanlah nk jln kaKi kan..skurang2nya nek mtr…nek mtR pun keNa gak isi mInyak kan..

WedDinG….???





Yea...kawen...hahaha...Haa,bkn ape….pkAhwinan zmn dlu n skrg lain….zmn dlu xyah nk pk wit hntrn mahal2..pelamin pun simple2 jer…pampers? ank2 zmn  dlu xyah pk..pakai lampin je…susu ank pun xbape sgt..dlu byk bantuan dbg…n iBu2 zmn dlu pn xramai yg bekerja so xyahlah nk bli susu kan…sewa rmh pn xla semahal  zmn skrg…Bil air? Erm…xyah kot..zmn dlu timba je air kat perigi buta…Bil Api? Dlu pakai pelita..kan sng kn zmn dlu dgn zmn skrg…bkn la zmn skrg nk kate ssh cm sng kate lau xde duit smua xleh jd kan…

TaaaPIii…

Hanya satu je cik aty nk ckp…cik aty nk idup sederhana…ble dh kawen t cik aty nk tlg incik suami…ringankan ckit beban cik heart…xdpt tlg byk..tlg ckit pun jdla…wedding cik aty xmola wat besar2an..cukuplh sekdr cukup syarat…dahulukn yg wajib…ala..pelamin2 tu smua adat…xde pun yg kate wajib cm kenalah ada kan..biar mulut2 as a radio2 bergerak xmenjaja ceciter…kang blew at nikah je de lak yg g ngadu kat melodi…haaa…cik aty wat mjlis nikah je…ermm..ntah3…Haiishhh..selisih malaikat 44..Subhanallah…mengucap pjg…. Kt leh la ckp yg bkn2 tp yg merasenya org lain..ye dak…
Terberangn lebih sudah…hehehe..sesory…..

Apepun…cik aty tgh png kepala tgu posting Nie....hahahaha…~

PostiNg3~~

Guys…doakan cik aty dpt posting erkkk…Amin..
^___^


Read more...

mR.BadUt

Mr.bAdut??

Haa…sape nk jd Mr.BadUT sila angkAt kaki….hehehe~

Cik aty jejalan lg dgn cik heart tgk wayang…REaL StReeT..BesHH..5 sTars tuk movie tu…

dia PunYer jalan citer byk beruNsur ttg family..sesebok mnepun parents bkerja,ank jgn diabaikn…kasih syg 
bendA utama kena ader…

Haippp..Lari tajuk pulak..huhu..sesory…

Sebenarnya nk cter psl Mr.BadUT…

JejalAn pnYer JejaLAn kAt ShOppIng moLL tetibe cik AtY TerpanDang 1 KumpUlan..

Ramai…

Haa..de ape tu?

Cik aTy pn teriNgin Nk jd MamArAzi jap tuk ary ni..







OOOO…Mr.BadUt n SekuMpulaN aNAk2 KeciL rupanya…

Wahhh..beshnya jd Mr.BaduT kan…budak2 sker..dia menghiburkan aty si cilik….

Budak2 ni bkn smua bnda diorg suker n bkn smua org jgk diorg suker…so untung la jd Mr.BadUt ni..smua bdk2 suker kat dia…sbb de muslihat…Mr.BaduT ader hadiah…hahaha~

Cik aty perhatikn je telatah bdk2 kecik ni dgn mR.BadUT..

SeronOk rAse tgk gelagat si badut yg menjdikn belon pelbagai bentuk…sesorg dpt..sbnrnya cik aty pun nk tp malu nk beratur same…hahaha…tp cik aty nk bkn tuk cik aty tp utk ank2 kat rmh..
(ank2 sedaralah…hehehe)…




Read more...

CIK CUN dan CIK CHUMEL

Deepavali wanekem dtg lg…op kos la time deepavali ni pekeja2 dpt CuTi kan..lau de yg xcuti tu..KAsIhaN  cik aty ucpkn..hehehe…Cuti2 mcm ni jd seronok ble AdIk BerAdiK  bkumpul kn…smua ada..kEkONGsi  ceciter…mkn sesame…n tgk MUvIe sesame…tp tb2 cik aty BerAse BosaN PulER kat rmh.. cik aty menguik2 tgn n menyorong2 kaki ke cik akk… n cik aty pn mmujuk cik akk tuk berjln2… Haa…rupe2nya cik akk pun bermint dgn cdgn cik aty…oyeeehhhh..hehehe..^_~
Dgr2 jusco BukiT TerIndaH kat jb nun bru open…hurrmmm..so IdeA AnD CadaNGan utama adeler menuju kesane..
VRROoooooooM….
( mcm la nek motor..hahaha)

JejaLan PunYer JEjalAn

Tiba2 cik aty berase something…nak pipis…(nk buang ayaq kicil..hehehe)
So cik aty pun berlari ank ke tandas…cik aty berasa xthn sbb sejuk lak kat jusco ni..beraircond n tmbh2 pulak ujan kat luar tu..huuuu..
Uikkssss…
Ramai ler pulak kat tndas tu..kena beratur??? Atoiii….
Setelah lenguh2 urat2 kaki..tibelah giliran cik aty tuk masuk toilet tu…waahhh..girang nak bagai….TaPiiiii…kegembiraan tu hanyalah sementara dsbbkn oleh kerberaturan barisan  cik aty dipotong oleh sorg cik cun…..berambut CUrLsspUtiH gEbUTinGGi LamPAiMatA BEsaU..urMM..mmG cantik…

“Excuse me…can I passed away”

Gullppp…tetiba dia masuk dlm toilet tu! Haiisshhh….aku pnt2 beratur punyer pjg..tetiba dtg cik cun ni yg mmotong barisan aku..aduhhh..xterkata rasenya…dhla SKeapIng a.k.a SPeaKIng pun xGheTii..huurrmm…nk passed away silakan…hahaha…aku pun menahn kembali…tp tb2 ader cik chumell kat sblh tu dpt giliran nk msuk toilet..dia pun menyapa aku…

“Eh..masuklah dulu…” dgn manisnya senyuman…

Eh..baiknya aty dia…walaupn xsecun cik cun td…tp baik aty…aku shuker…
Aku pun senyum balik n berbibit kata2…
“eh..xpe ke? Awk pnt tgu dr td..”

Cik ChUmel pun mguntumkn sekelopak snyuman n meNggeLeng kEpalA tnda setuju…
Akhirnyaaaaa…^_^


SeSoRyyyy..gmBr ni hiasan jer erKKK..:)

……………………………………………………………………………………………………………

SecanTik and SeMeGAh mane kt kat dunia ni..smua tu hnaylah pinjaman..so…xyah nk KerEk2s n berperagai yg sebegitu…
OkeSS
ChiLL ~ ^____^



Read more...

Oct 20, 2011

~ ApEbilA HilaNGnya RasE saYanG ~

jAm masIh berDetik rupanyA..
12.58 a.m..
Tp dUnia seaKAn bErhEnti BerpuTAr....

sblh tgn menongkat dagu.sblh lg menguik2 incik mouse...mengeluh perlahan2....mate mgadap PC....pkrn melayang...
InILah ReaLiti.....

Yue Yue...mangsa langgar lari di China....


op kos seantero dunia tahu pe yg berlaku kan...kisah si cilik yg mjd mangsa lggar lari di pasar sibuk di Foshan yg terltk dlm wilayah Guandong...
ermmm...cik aty sgt2 terbungkam..xtau nk kte ape ble 1st time tgk video tu...ermm..speechless..ilang kata2..
18 manusia...18 manusia..tgk betol2...18 manusia yg lalu lalang..tp hny menyaksikan 'pertunjukan' yg sgt MenyerOnoKKan itu...
best agaknya mlihat seorg ank kecil terkapai2 kesakitan yerp...haisshh...mne rase simpati..mne rase kasihan apetah lg rase syg...
GerAm + SeDiH + mcM2 PeraSaan 

erm...tp dgr2nya kanak2 itu semakin stabil tp lau dia sihat pun dia xsempurna dulu..kesian..
T___T
apepun if lebih better lau dia pergi dulu meninggalkn kt kan..xla dia terseksa di hari kelak...
apepun..ALLAH YANG LEBIH MENGETAHUI...^__^

TAKDIR hidup kt smuanya berbeza...jd kena lah beringat n tnmkn rase BERSYUKUR sbb bkn kita yg menerima dugaan itu...
Cik aty nk pesan..lau sape2 yg ader diklgn 18 org tersebut...jdlah yg terbaik...jgn jd yg kurg baik....
(pesan juga pd diri sendiri)

O____o




Read more...

Oct 19, 2011

~ Kisah Kasih di suatu ptg semasa kejadian ~

Di suatu ptg....cik aty berjln2 mkn angin wlupn xkenyg2 mkn nasi....bersame2 pula dgn ank2 murid yg 
sentiasa menyorong2 kaki nk ikut ke sawah berdating dgn cik aty..cik aty layankan jerk sbb syg kat ank2 murid n lgpun xlme je lg nk pisah dgn ank2 murid kesygn sbb kredit 'topup' praktikal hmpir tamat tempoh..tut...tut....tut....

Jejalan kat sawah tanjong krg mmg syok..besh....ble terase angin  bayu kesejukan menusuk kesegenap ruang2 rusuk bagaikan terase indahnya nikmat kehidupan…dihirup sepuasnya udara kerane xmgkn esok akan ade peluang untuk itu lg…^^”



Melepaskan smua mslh and kekusutan yg bersesawang didlm kepala..deep..dlm sungguh berangan..pappp!
Terpk…xsgke smuanya dh ditakdirkn..aku berada dcnie…as a practical teacher..hehehe… Anyway itulah hakikatnya sbg takdir pjlnn hidup aku…

Puas berjln2 kat swh bersame2 2 org shbt kesygn n 2 org ank murids kesygn…kaki melangakh utk pulg..esok cik aty kena masuk kelas 3b…

“ Bangun kelasshh..Assalamualaikum.w.b.t”

 (mcm ne kelas nk bangun…ape da…ape pun xbuleh..) ^^”
..................................................................................................................................

Oleh sbb itu…kena la pulgkn blik ank2 murid ke rumah msg2 but yg sorg tu kena anta kat surau oleh krn mtr yg dia bwk diparkingkan kat surau berkenaan…
Cik aty pun drive la kereta ke surau berkenaan…dirasakan seakan teresak2 ble mengenangkn diri ini yg dh lme x menjejakkan kaki ke rumah ALLAH..
Ya ALLAH..aku terleka…T_T

>>>>>berfikir<<<<<

Sesampainya di pintu pagar msuk surau..terlihat 4 org si cilik yg semestinya bru blik dari sekolah agama… arghh..kesiannya mereka…hujan pula…mendung n senja…
Kotak aty tertny2 mana ibu bapa mereka..hari dh nk mlm…ape akan terjadi? Mcm2 boleh berlaku….
Ok…biarkan sementara..hantar dlu benda yg wajib…pastikan ank murid slmt menaiki mtrnya…

Vrooomm……

bwk laju2...eh...jgn lelaju..dh smpai tepon!” pesan cik aty…

N then campak..eh..parking la kereta kat tepi….

“ sayang…mak ayah mana? Diorg x ambik adik?” aku mmberanikan diri..^_^

Si abang sulung menjawab…

“ xtaula kak..biasanya mak dh ambik…(dgn perasaan muka yg agak kiciwa..)”

Kesiannya mereka…tgk si abg menjg dua adik kembr n seorg adk prmpuan..arrghhh..comel sungguh…==”

Nak tingglkn je ke mereka…arghh tentu tidak….

“ dik…igt x no tepon mak syg? Bg kat akk..akk nk tepon mak…”

Si abg mmmbuka beg n mmberikn skping kertas kecil mgndungi no tepon puan ibu…

Mendail n trus menunggu..

“ assalamualaikum makcik…”

“waalaikumsalam cikgu…aka r..sy tau…jap lg sy ambik anak sy..kereta sy rosak ni cikgu..”

Eh..ble mse pula aku jd cikgu ank2 mereka…atoiiii…huhu..lynkn jela…

“ mcm ni makcik…sy risau ank2 mkcik ni…lau sy hantarkn mereka pulh boleh?”

“eh..boleh cikgu…trm ksh byk2…maaf sshkan cikgu..”

“ xpe makcik..sy…”

Tiba terpts….

Oh..kredit hbs….hahaha..hampeh,time ni la nk hbes…

Erm…cam ne erk…

“ok..syg smua…ikut akk jom..akk antakan kamu balik…jgn ngs tau..mak dh psn..mak bg akk anta adik2 blik…Cuma abg boleh bgtau akk kat mne rmh?”

Si abg mengangguk perlahan..tersenyum..syukran..lega aty ni tgk diorg senyum..mknenya diorg xtakot…ne tau igt aku nk culik ke…==”

Si abg pun mmberikn ptunjuk…huu..jauh jgk..dlm2 kg…kesiannya diorg….

Akhirnya pemandu yg msh bertmpalkn tanda ‘P’ Berjaya mengharungi ceruk piruk kg pendlmn…==”

“ok syg…dh smpai rumah tp jap ea..akk trn dlu bg slm..jgn turun dr kereta smai akk suh trn ea…jnji?”

“ye kak….” Smbil angguk2 kepala..

Yela..risau..ne tau slh rmh ke..yela bdk2 lg kn….

“assalamualaikum…”

Sunyi rumah….tp pintu bkk…erm….tgu..n still waiting…smbil mengais2kn kaki ttunduk mmndg rumput yg degil…
“ waalaikumsalam….eh..cari siapa yer..”

“jap ye..”

Alamak..malu pula..abg diorgla..hensem la plak..huhu…malooss…(gedik tol  aku ni..niat dh lain..paaanggg!)

Aku mmbukakan pintu kereta…

“abg…turun jom…ni ke abg adik?”

“ ak ar kak” smbil senyum menampakkn sebaris gigi yg ompong..^_^

“ok…jom syg…” cik aty mmgil adik2nya yg lain…

Mereka berlari2 ank menerjah ke abg mereka….

“maaflah mnyusahkan cikgu….ibu tepon td suh sy ambik mereka tp sy xsmpai rmh lg sbb keje…maaf sgt2 ye cikgu…” sekuntum senyuman…

Arghhhh..berangan..huhuu..

“eh..xpe..tp maaflah sy bkn cikgu mereka cm sy lalu je td…kebetulan nmpk mereka…xpela sy tumpngkn sekali..”

“trm ksh…eh..jemputlah masuk..”

“eh..xpe2..xmanis…lgpun sy nk balik dh…maghrib…trm ksh ..kirim slm kat ibu awk ye…assalamualaikum..”

Cehh..baik la pulak cik aty ni…huhu

Cik aty pun melangkah kan kaki menuju ke pintu kereta sbb terase lmh je lutu ni tgk cik abg ensem..huhu…tp tgh dok lyn aty yg terpisu2 malu...eh..tersipu2 malu... tb2…

“kak….nk salam…”

Aduhai…sejuknya aty…^_^

“meh sayang” aku pn menghulurkn tgn n mencium pipi mereka…comel…==”

Maka…cik aty pun mendrive pulg….

Sekian…….



54489-326-EE408B28953F94F9390E939A994BB9A7 
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...