GenGs BloGs

Jom..JoiN GunA EmaiL jErr...^^"

Sep 30, 2011

~ Beckham koma ~



Comel kan...ni la "Beckham"....
Panggilan oleh nurse2 di hospital...
Sayang....kanak2 ni now dlm keadaan kritikal..mmg nmpk dia mencelikkan mata tp sbnrnya dia koma.. T_T
Otak kirinya dikatakan rosak akibat hentakan dan tidak dapt berfungsi lg..Urm...sedihnya..mcm ne dgn masa depan si comel ini..Ya ALLAH..dugaan MU utk si comel...
Usianya bru 7 bln...kemungkinan akibt kecuaian si pengasuh, akhirnya si cilik ini terlantar di hospital akibat di hentak menurut sumber.  Kesian dia...sgt sedih aku bila baca berita ni.. Sgt2 xdinafikan dia sgt comel...tp knp dia diperlakukan sedemikian..urmmm.. (geleng pale jap).. 
Wallahualam...
Juz nk sare...utk kt same2 doakan si comel ini sembuh seperti sedia kala...

Ya ALLAH berikan kekuatan padanya utk menempuhi saat2 sukar itu... Hilangkan segala kesakitannya dan berikanlah peluang untuknya menikmati kehidupan di dunia ini YA ALLAH...
( Al-Fatihah~)

T________T

Read more...

:: Papa and mamA ::

".....papa..papa nak mamam ape ary ni? mama nk macak ni..."

".....papa nk mamam megi 'cop'.."

".....ala..megi 'cop' dh habish la papa...papa g kedai jap beli.."

".....Ok2...papa g beli jap ea mama..."

Terbatok2 seketika...Hukhukhuk...pas tu ketawa dekah2 jap...Hahahaha... Haishhh..drama bdk2 tol la ank2 sedara aku ni.. Ne x nya...tgh aku menyapu nyampah smpah leh lak diorg dok dpn tb smbil berdrama swasta. Si 'mama' berumur 2 taun dok sebuk pgg teddy bear as a baby la konon..smbil mmegang botol susu adik beliau... Manakala si 'ayah' berusia 5 taun tgh brg2 smbil 'merokok pensel kontot'...
(bayangkan la jap...ngehh3~)

Kita pun pnh jd dak kicik kan...ala..dlu kt pe kurgnya kan..siap men kawen2 g... hbs kain langsir mak korg (termasuk aku la...hahaha).. siap ambik kain langsir mak wat 'selendang' pengantin pompuan. Pas tu tempurung kelapa sbg tanjak pgntin llaki...n then bersnding la siap bertepung twr lg tu... Kenangan kan...huhuhu...



Bg dak2 laki...diorg lbh ske men perang2..perang2 guna straw n kcg hijau...ye dak? Yela,dlu ne ade mainan canggih2 mcm skrg ni kan... Kcg ijau simpan dlm mulut n then sembur je dlm straw tu..Pappp3!! Haaa..attack kengkawan...kena kat dak pompuan..uwaaaaaa la jwbnya..(mcm kena kat aku je..hahaha)...

De lak yg siap men pondok2 smpai suh balik mkn tghari pun cukp ssh siap nk kena tarik telinga g dgn mak...(aku la tu..) Yela..ne x nya syok tu men pondok2.. Terer tau aku wat pondok dlu... Pondok beratap daun pisang..hahaha... Tp slalu gak kena mrh ngan mak..keranaaaaa..abes periuk belanga mak ilang... AToiii..cian mak... aku la yg slalu mengsonglap periuk belanga beliau..kuikuikui.. Sayur mayur petik je 'rumput2'...daging itu batu....pasir itu garam....haa..kan dh siap bhn2 nk msk..sng kan..tp xleh la nk mkn..de gak yg xbangun2 oleh krn masakan aku ala bdk2 xcukup umur..huhuhu... Kenangan~

Aku ni dlu xske men dgn dak llaki...diorg kasar... ne xnya pnh aku kena peluru kcg hijau...sakit taooo..huuu.menci3.. Pas tu aku pe lg uwaaaaa...seb bek xkena mata aku. Pas tu dak laki tu pun xberani dh kaco aku...hahaha..pdn mke... huhuhu... Aku dlu kejenya men msk2 je..ske sgt smpikan ble mak perah hampas kelapa tu aku siap tgu lg sbb nk men hampas dia.. Ble mak dh bg green light pe lg..aku cmpurkan hampas kelapa td dgn sirap n perisa pandan...biar de warna merah n hijau..tantek kan...^^".. Pas tu pe lg...ambik periuk mak n cetak hampas tu jd ala2 kek..hahaha...siap! ngeh3~ syOkkkk...

Ape pun entry ni sesaja nak kongsi kisah dogeng si budak kicik...ble dpk mcm nk sgt kembali jd dak kicik kan..tol x? beshhh...tp kenala trm kenyataan yg aku skrg dh dewasa.now...im 24 okes.. ^^" slmt tgl zamn dak kicik... daaa...~
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...