GenGs BloGs

Jom..JoiN GunA EmaiL jErr...^^"

Nov 9, 2011

Yea…jd TeAchEr...^__^

Siap bersarapn n cpt2 g capai kunci kereta..Wahh..jam 7.00 dh…..jap g bunyi lonceng skola. Aduhhh,gara2 mnanda buku ank murid smpai lwt mlm..mcm ni jdnya. Bgun lwt..ambik kauu..huhu. Open the gate MYVI putih kesygn,trus mendrumm..... ke skola…Smpai2 kat skola je ank2 muridss dh berpusu2 msuk skola. Aku pn mula la parking kereta n then ble aku trn kereta de 2 org pgawas nk mghulurkn bantuan..sprt biasa dipg hari..mereka mmg baik. Cikgu seni byk brg nk kena bwk, so mereka la yg rajin menolong…



PeeeeePPsssss!! 
toiinggg..toinggg...toinggg..

Atoiii…maap2 cik aty berangan lagi. Ermmm,sekadar penyedap aty pengarang jantung penyegar suasana jer sandiwara ni..huhuhu…Erm,sebenarnya hasrat hati sgt mdlm ble pk nk jd cikgu. Terkdg mkn hati n jantung smpai tertusuk2 duri tajam. Atoii…ble mau jd cikgu..?? Erm, sgt menyakitkan pendengaran telinga ble warga2 dunia menghulurkn soklan tu. Smpaikn At satu tahap terase sgt2 tension n mau pergi jauh. Kesian mak. AnD eksPeciALLy arwah bapak yg nk kn aku jd "teacher.."  ___T

Before arwh bapak meninggal,bapak teringin tuk aku jd seorg cikgu n ternyata aku berjye masuk UPC. So,ble msuk UPC tu de la jln tuk aku di didik jd seorg cikgu. Maka,hasrat hati tergagah tuk teruskn perjuangan slm 4 tahun. N then hbs je blaja smpaila sikalang xde lg mne2 pihak nk ambik aku jd cikgu… TaK LuLUs La Tuuu… HaiPPppp..ne de. Cuma rezeki xde lgi..nk kata result x ok….xkn la smua membe2 aku x ok kan… Sbnrnya kami dlm pembekuan tuk jd cikgu.. KesIAnKan..erm… SabaR je LA…

Terkdg terase diri ni mmberontak hentak2 kaki dgn situasi ni…n terkdg hati nie nk merungut…tp cuba tuk bersabar kerana mengharapkn AkAn AdER PerAkhiRan Yg BAiK kElaK tp sygnya cik aty Cuma manusia biasa. Bersbr tetapi thp kesbrn bknla setinggi langit krn cik aty manusia biasa.  MenDenguS, MEruNGut,MengOmel..smua ada tp xterluah dgn kata2 takut terslh bicara n ble kalut mcm ni la jadinya..still menjadi penganggur terhormat.

XnAk KerJA Lain ke?
Erm….byk dh company2 aku anta borg n smpaikn de 1 thp tu aku koling 1 company tu… tny dok tny knp aku xlyk tuk di pgl temuduga…JwPnnYYa : anda tidak layak sbb anda graduan pendidikan dan tidak layak untuk memohon jawatan lain.  PAaannnGGG! Tu je sbbnya? Slh aku ke? Ermm…skli lagi aku di uji… Bkn memilih tp smua jawatan aku mohon..xterkecuali. de jugak yg mohon guna spm, n stpm tp still xdpt jwpn. 

Stiilll menunggu….T___T

Berfikir, inikah akhirnya slm 4 tahun menyulam kasih dlm pddikan dan aku terbungkam tnp kata2. Berusaha bersma rakan2 sperjuangan namun blm mdptkn hasil yg sejati. Terkuis2 tgn menggapai mouse n menghadap cIk LaPPy setiap pg bg mndptkn sinar harapan namun jwpn msih tgl penantian……..BerSabarrrrr wahai cik aty….

Luahan hati bakal guru….!____!





3 comments:

  1. cara penceritaan yang menarik............tahniah, saya ada tips untuk anda..silalah!!

    ReplyDelete
  2. saye konpius jugak ni... nk jd cikgu ke x. pkerjaan cikgu paling stress n mcabar emosi sgt2. nak2 nk layan karenah budak yg macam2.budak skang da x mcm dulu hormat cikgu. kena cubit skit mak ayah dah melenting...

    ReplyDelete
  3. tula...kdg2 rase teruja nk jd cikgu...n kdg2 rase takot lak...hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...