GenGs BloGs

Jom..JoiN GunA EmaiL jErr...^^"

Nov 3, 2011

~ AsaM PedaS IkaN TerUBuk? NaK mAkAn Ke x? ~

Nak??? X Boleh...:P

Assalamualaikum...

PssT3~ Ri tu kan mak cik aty msk asam pedas ikan terubuk..sdp kan? sape suker sila angkt kaki dan g msk sendiri...hahaha...sesory..gurau jerk... The truly is mase cik aty dok tgh mkn asam pds ikan terubuk tu kan...cik aty pk mcm mls je nk mkn sbb bAnYAk duri n tulg ikan tp dari sudut pkrn yg len cik aty pk ikan ni sedap even byk tulg..ermmm...so cik aty ambik 'rIsiKo' tuk mkn jgk ikan terubuk tu...YuMMy...^_^

Nk mkn asam pds ikan terubuk tu kan...seumpama diri kt yg always msh dberi ksmptn tuk hidup dgn segala pinjaman dr ALLAH...so SehArusNYa n WaJIb tuk kt always rase bersyukur sbb kt msh berdiri sihat n gagah..   Ble bangun pg je..bUnYi JaM LUncEng..waaa...kami idup lg...bestkn...

Ble cik aty mkn ikan terubuk tu cik aty ter PikIr sbnrnya yg idup kt ni umPamA memakan IkaN tEruBuk...Byk duri tp ttp jgk nk mkn...mcm la kt nk wat sesuatu kt pk...lau kt buat kena mcm ni...lau kt xwat..kena mcm ni...

ConTohnYa:

Cik A jmp balik bekas TuppErware pakwe dia...eh...bekas pkwe dia. Laa sng cter xbf la erk... 
Jmp punyer juMper cternya kat dlM muKa Buka a.k.a FACEBoooK. Pas tu diorg pn koling2..bersurat serat...n mulalah cintan cintun...
Ble cinta 2 mkin lme mkin dlm sdlm lautan antartika...tb2 dtg 1 tiupan angin monsun....ZuuuPPPP...
Rupa2nya cik boypren tu dh kawen....n tb2 isteri dia leh lak menyound trouble cik A...cik A pn ternganga smpai 100 ekor lalat buleh enter cek in tol...
Cik A xtau pape..lalu cik A pun mngedas ngedus n berperang dgn cik bf tu knp xterus trg...lalu cik bf pun mtk maap n mulalah KatEr2 GuLa cik bf tabur kat bibir...
Cik A pn mulala mngabaikan status cik bf tu...dia "laNggaR LamPU IsyaRat" tu even dia tau lampu isyarat tu warna "mEraH". MakA mereka pUn stIll BerhubUng walaupn itu adlh ...
"CinTA TerLaraNG".

So dlm situsi ni lau benda ni terjd kat biji mata @pun terjd pd korg...korg smestinya akan wat kptsn kn..kptsn 2 hala...or byk hala...or byk cabang menyabang... Lau kt rmpas hak n ekspecially "sUamI' org...1 day kt kena pk mcm ne lau ianya terjd kat btg idung kt??
Lau perhubungan 2 dteruskn...mgkn kt akan meruntuhkan "MASJID" org...xbek..berdosa...wallahualam..
Lau perhubungan 2 xditeruskan..kt akan dpt banyak sgt kebaikan di atas segala hikmah kesabarn kt mmbuat pengorbanan..cayerlah..^_^

So....wat la kptsn yg sebaik2nya sbb stiap hari kt dberi pluang tuk mnentukan khidupn kt sendiri...

^______^

Kisah benar dr seorang teman.....



5 comments:

  1. Come visit my blog and advertise your blog: www.futuretwit.com

    ReplyDelete
  2. hye,need ur support.. folow me back k. xmao2 combong taw.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...