GenGs BloGs

Jom..JoiN GunA EmaiL jErr...^^"

Oct 29, 2011

KIsaH cIk Aty DiniHari

eRmm..cptnya mase blalu kan…sedar xsedar dh nk dkt 5 bln cik aty jd penganggur terhormat kat teratak ibunda…huuuu…kdg2 terase gak hati meroyan2 nk keje tp oleh kerane desakan perasaan yg inginkn rehat secukupnya bersme ibunda tersyg..cik aty gagahkn jugak kaki utk xmelangkah keluar mcri kereja…tp sejak menjak ni cik aty mula berase bosan ble bdn semakin mengembang (hny perasaan jer tu…hua3..) mne xnyer…mkn…tido…mkn…tido..hahaha…

TaaPikaN..

Cik aty terase de hikmahnya cik aty dok jd penganggur terhormat ni…mcm2 yg cik aty belajar..  Cik aty bljr mmasak..mengemas rmh…menjaga ank2 sedara…lipat kain..and basuh kain walupn incik machine yg basuhkan..huhu..smua keje2 rmh cik aty bljr wat…zmn dolu2 bknlah xreti Cuma dlu mse bljr cik aty wat utk diri sendiri..skrg ni cik aty wat utk family…terutamanya tlg ringankn ckit beban ibunda..skrg ni bru cik aty dpt rase mcm ne pntnya keje2 yg dibuat oleh ibunda..kesian mak2 kt..
T______T

aNd bLe cik aty pk2 lGik…de hikmahnya cik aty bljr wat2 keje umah ni…t dh kawen sng ckit..xlah terase janggal dgn khidupn after kawen t… (cehhhHH..berangan lebih..duuSshhh3!!)..huhuhu. Mak pun slalu pesan..biarlah secntik n sepandai mne pun sseorg pmpuan tu..pekara yg wajib as a bonus tuk si suami aderlah pmpuan yg pndai wat keje2 umah…yea…ThumBs uP 4 my mother…
^________~

KejE? Bkn cik aty xnk keje Cuma cik aty rase berat aty nk tglkan mak..yela….ble lg nk spend time dgn mak kan…nk memanja dgn mak…nk gadoh2 dgn mak…nk cubit2an dgn mak…kan2..pas ni xtaula kena anto ngajor kat mne…dbuatnya kena anto kat sabah srwk..mau xnya ngs sekawah…..uwaaaAA…..berjauhan dgn mak n cik heart..huhuhu…tp xpela..apepun rezeki de kat mne2 cm yg plg pntg ble dh bekerjaya t jgn la sskali lupekn asl usul kt..ye dak…laU de yg Jd tanGgang silalah lemPang Cik Aty ni Lelaju yerp…hehehe…
AnywaY..khiDupan cik aty pas ni akan lebih mencbr terutamanya after keje…if de rezeki jd cikgu…cik aty akan mghabiskan mse yg secukupnya kat skolah…dr kecik smpailah tua life kat skolah..hahaha..hebat2…skolah pun leh nk katekan jemu nmpk muke cik aty ni…ngeh3~

TaaPIIii….

Ble cIk Aty PikiRkn Life skrg ni yg ssh nk dpt keje..cik aTy teraSe semcm berpts Tali..eh..berpts asa lak.. Yela png pk mcm ne la akan dtg lau xde keje…nk bayor loan PtpTn mcm ne…haiisshh..
Haaa..mesti de yg pk cre yg terbaik aderlah kawen kn? Haiisshh..xpatot2…xkanla suami yg nk byorkn..xbek..cian incik suami sy nnti…sy yg pinjm…syerla yg bayor…lgpun idup zmn skrg ni,lau laki bini xkeje..ssh..caRa IduP dh berlainan…desakan kehidupn yg smkin mmmbangUn mmbUatkn hUsbaNd n WifE kena sesame cri rezeki…ne xnya…pampers anak lg…susu ank lg…sewa rumah lg…byr keta lg…brg2 dapur lg…baju2 utk ank lg…bil api..bil AiR…urmmm..sng cter..LangKah kaki kelUar rmh je pun GunaKAn duit…xkanlah nk jln kaKi kan..skurang2nya nek mtr…nek mtR pun keNa gak isi mInyak kan..

WedDinG….???





Yea...kawen...hahaha...Haa,bkn ape….pkAhwinan zmn dlu n skrg lain….zmn dlu xyah nk pk wit hntrn mahal2..pelamin pun simple2 jer…pampers? ank2 zmn  dlu xyah pk..pakai lampin je…susu ank pun xbape sgt..dlu byk bantuan dbg…n iBu2 zmn dlu pn xramai yg bekerja so xyahlah nk bli susu kan…sewa rmh pn xla semahal  zmn skrg…Bil air? Erm…xyah kot..zmn dlu timba je air kat perigi buta…Bil Api? Dlu pakai pelita..kan sng kn zmn dlu dgn zmn skrg…bkn la zmn skrg nk kate ssh cm sng kate lau xde duit smua xleh jd kan…

TaaaPIii…

Hanya satu je cik aty nk ckp…cik aty nk idup sederhana…ble dh kawen t cik aty nk tlg incik suami…ringankan ckit beban cik heart…xdpt tlg byk..tlg ckit pun jdla…wedding cik aty xmola wat besar2an..cukuplh sekdr cukup syarat…dahulukn yg wajib…ala..pelamin2 tu smua adat…xde pun yg kate wajib cm kenalah ada kan..biar mulut2 as a radio2 bergerak xmenjaja ceciter…kang blew at nikah je de lak yg g ngadu kat melodi…haaa…cik aty wat mjlis nikah je…ermm..ntah3…Haiishhh..selisih malaikat 44..Subhanallah…mengucap pjg…. Kt leh la ckp yg bkn2 tp yg merasenya org lain..ye dak…
Terberangn lebih sudah…hehehe..sesory…..

Apepun…cik aty tgh png kepala tgu posting Nie....hahahaha…~

PostiNg3~~

Guys…doakan cik aty dpt posting erkkk…Amin..
^___^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...