GenGs BloGs

Jom..JoiN GunA EmaiL jErr...^^"

Jul 6, 2012

~ Kita SemakIn BerBeza ~


Ape yang berbeza? Banyak perbezaan...mata...idung...pipi..ade yg tembam ade yg kempot (bhs jawa a.k.a cengkung)... n mcm2 lg la.. Manusia ni x sama...berbeza la dr semua aspek...sbb tu TUHAN jdkan mereka saling melengkapi...ececeh..pndai je aku erk..hahaha..~~

Yela...Budak2 zmn skrg ni byk n jauh beza dgn bdk2 zmn dulu... Kdg2 stiap kali aku melangkah masukkan tayar motor aku...(yela naik mtr...xkn nk ckp jejakkn kaki kan...hehehe)..aku trus berpikir...owh..tggjwb..tggjwb n tggjwb harus n wajib dilaksanakan...

Dulu....
Kita yang perlu ambik aty cikgu...bkn ambik trus erk...ambik aty cikgu ni means kena la hormat... tersenggol bahu...terselisih kat tepi padang pun kena la bg salam ke...senyum ke..tunduk hormat ke..means mcm kita kenal la...
"oh....dia cikgu kita"
So far cikgu kt pun sejuk je aty tgk kita n dr situ jgk la dtgnya K.E.B.E.R.K.A.T.A.N....

Tp....skrg ni...
Student tersenggol bahu dgn cikgu pun xdenya nk say "sorry teacher"...ape ntah lg "maaf cikgu"..
itula bdk2 zmn skrg....byk dh jajahan tertakluk kat minda nun smpai kn rase hormat dh ilang n pupus mupus n segalanya la yg seerti...
Kdg2 kesbrn prlu di plus3+++ berganda tubi nk jlnkn tggjwb ni....bkn mengeluh bkn mengadu cm kdg2 terase thp kesbrn smkin low...
Ade yg tlalu mcbr kesbrn...bile mase kt mngajar kat dpn..blh plak dia ltk kedua2 kaki ats meja..n then ala2 mcm lepak kat kedai kopi...lepak kat kedai kopi pn xde mcm tu...
Erm...sbr...sbr..n sbr....
Bile di tegur...ade karang balik menyorong motor...huuuu..
Tu la cbrn jd cikgu....
So...

S.A.B.A.R... >_<



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...