GenGs BloGs

Jom..JoiN GunA EmaiL jErr...^^"

Aug 18, 2011

| RaMBut TerPacaK!! Wah....Hensemnya.... |

"Ish...hensemnya mamat tu!..rambut terpacak beb..." a.k.a by : Fatimah Juling

" soh...seh...soh..seh...bla...bla...bla...bla..." a.k.a by : Halimah Jongang.

Skrg ni kan musim kaum llaki wat rmbut terpacak...kan3... Pe nama iklan minyak rmbut tu pun aku lupela...
( ala....yg iklan mamat tu pakai minyak rambut n then kena angin..x rosak pun rambut beliau..huhuhu)

Mungkin ada yg berpendapat mereka akan nmpk smart..hensem...kacak...n bergaya la kot..

but mmg really nmpk smart la lau llaki berambut mcm ni...


But ary ni aku sedikit x berapa nak ada mood la... 
( ada la sbbnya..sebok je nak tau..huhuu...AbaiKaN..Okes... ^_*)

Tp...dlm xde2 mood ank sedara aku sorang ni kat umah wat hal la pulak...atoii...

Mood aku kembali ceria...ketaw sakan bagan aku dgn telatah beliau...
( ntah ayat pape je aku gune...huhuhu..sory...^_* )

Mana x nya aku ketawa sakan....dlm diam2 dia wat 'projek' dlm bilik...haiisshhh..
( nak tau ape 'projek' dak tu??? )

Dia menggunting rmbut sendiri..pe lg..kena mrh la dgn ibu dia...

sbb ape? sbb dia membotakkan kepala bahagian depan jer...belakang mungkin x smpat nk potong kot...
( Korang bayangkanlah..bahagian depan..separuh botak..lau elok dia gunting xpe.. berdekah2 aku ketawa..)

Masalahnya perempuan....okes...atoiii..esok dh la nk g skolah tadika..suh pakai tudung xmo...mcm ne la dia nk berhadapn dgn kwn2 dia..xdpt aku nk bygkan...berbuka puasa td pun xleh nk tgk muka dia..hadoii..tesembur nasi smbil ketawa...
( mak cik yg jahat...hahahaha)

Aku menarik tgn dia..n bwk masuk bilik...
( nak psiko dak ni jap la...)

Aku tny dia....

" kakak2...knp kakak gunting rmbut mcm ni? ingat cantik ke syg? tatam tgk xcantik pun... cube kakak bgtau tatam knp kakak gunting rmbut..."

Dia tunduk smbil gigit2 kuku... ( mcm tabiat aku...hadoii..dia ske meniru tabiat burok aku...)

"kakak nak rambut mcm acap..tatam selalu wat rambut acap 'hensem'.."

Hadoii..PANG !..terkena sebijik penampar buatan sendiri kat pipi aku...bwk pengaruh tol kat dak ni...
Rupa2nya dia nak rambut terpacak yang aku wat kat ank sedara aku yg llaki... tu LELAKI okes..xpela kot wat rmbut mcm tu...ni x..dia prmpuan...atoii...
Aku pun pe lg...ckp elok2 kat dia..

" blaa...blaa....blaa....bla...n blaaaa.........."

Sampai la dia g mtk maaf dgn ibu n ayah dia... Lega aku... ^_^

...............................................................................................................................................................

MooD : SemaKin CerIa.... ^_^



5 comments:

  1. bakal profesor anak sedara aisya tu. profesor kan banya fikir.tu yang botak kat depan je..

    anak sedara feza lagi dasyat. dia cukur kening.habis sebelah kening... cuba bayangkan.kening bukan senang nak tumbuh.

    pergi sekolah tadika. mak dia letak celak..

    ReplyDelete
  2. hahaha...haiisshhh..sungguh mengangumkan tol..mcm ne la beliau memakai celak tersebut kan..atoii..bdk2 skrg ni..mashalah2...huhu

    ReplyDelete
  3. semua kerana meniru. anak sedara sha, tiru si gaya sepupu, anak sedara feza, pi tgk ayahnya cukur janggut. jadi nak main cukur la juga...heeeee

    ReplyDelete
  4. mcm ne la time kt dlu plak eak..? x igt dh time kecik2 dlu kt mcm ne kan..huuu..

    ReplyDelete
  5. ye la, hehee..dah lupa. kita dah tua.haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...